Een voordelige autoverzekering bij InShared

Over het algemeen vind ik dat ik met m’n 24 jaar al ‘oud’ ben. Het liefst zet ik de teller nu stil op 24, maar toch is 25 jaar oud zijn ook niet verkeerd! Vanaf je 25e kun je namelijk je autoverzekering afsluiten bij InShared. En dit levert volgens mij aanzienlijk voordeel op. InShared houdt niet alle overgebleven premie zelf, maar deelt deze namelijk weer met haar klanten. In 2009 hield InShared dan ook 8% over wat weer werd verdeeld met de klanten. Dat komt neer op bijna een hele maand premie. Zo kan het dus ook! Heb je geen zin om de rest van de uitleg over InShared te lezen op mijn blog en doe je dat liever op de site van InShared zelf? Klik dan hier om naar de site van InShared te gaan! (even goede vrienden als je niet verder wilt lezen ;-) )

Het klinkt bijna als onmogelijk niet waar? Daarom heb ik maar eens even gekeken hoe dit werkt. Op de site legt InShared dit alles dan ook als volgt uit:
De jaarbeloning is het bedrag dat je op jouw rekening gestort kunt krijgen, na afloop van elk verzekeringsjaar (rond april). Dat klinkt als een cadeautje. En dat is het eigenlijk ook. Behalve dan dat je er zelf voor gespaard heeft in de vorm van beloningspunten.

Samen het geld verdelen
Elke maand int InShared de premies van alle klanten. Een klein deel daarvan (20% en dat is echt heel weinig in vergelijking met andere verzekeraars), gebruiken ze om het bedrijf te runnen. In die 20% zit ook het rendement én in een minder goed jaar het verlies. Dat betekent dat, als er meer schade wordt geclaimd dan ze gedacht hadden, InShared dat verlies voor zijn rekening neemt en u daar niks van merkt. De rest van het geld (80% dus) is om schade mee te kunnen betalen. Hoe minder daarvan nodig is (als we samen weinig schade maken), hoe meer geld er overblijft.

Dat klinkt natuurlijk allemaal goed, maar hoe werkt dat dan met die punten?
Om ervoor te zorgen dat het verdelen van de Jaarbeloning eerlijk gaat, werken we met Beloningspunten. Hoe meer Beloningspunten je aan het einde van het verzekeringsjaar hebt, hoe hoger jouw Jaarbeloning.

Punten sparen
Bij InShared kun je beloningspunten verdienen door een verzekering af te sluiten. Voor elke 10 euro die je aan premie betaalt krijg je een punt. Degene die de pot van InShared het meeste spekt, kan dan ook het meeste terugkrijgen. Daarnaast is het mogelijk om extra punten te verdienen bij InShared als je preventieve maatregelen treft. Zo leveren bv. rookmelders, een alarminstallatie of een waterslot op jouw wasmachine extra punten op. Aan het einde van het jaar kijkt InShared wat er in de pot zit en rekenen ze uit wat 1 beloningspunt waard is. Zo krijgt iedereen precies waar die recht op heeft.

Geen straf, wel beloning
En wat als je nu toch schade hebt gehad? In dat geval word je niet gestraft door een verhoging van de premie. Het maandbedrag blijft even laag. Wel raak je beloningspunten kwijt. Je hebt dan namelijk al een beroep op de pot van InShared gedaan. Je krijgt dus iets minder jaarbeloning (wat je ergens anders sowieso niet had gekregen), maar op 1 januari gaan alle tellers weer op nul en begin je weer met een schone lei.

De verzekeringen
Je kunt bij InShared terecht voor de volgende soorten verzekeringen:

  • Autoverzekering: ruime dekking, gratis vervangend vervoer, leeftijd omhoog -> premie omlaag, hond en kat ook verzekerd in de auto en maar liefst 50 procent korting voor trouwe treinreizigers.
  • Woonverzekering: als één van de beste getest, ruime dekking, nooit onderverzekerd, geen inboedelmeters nodig, spullen onderweg ook verzekerd met de broekzakdekking en elke dag opzegbaar.
  • Mensenverzekering: meer levenservaring -> lagere premie, uitgeroepen tot Beste Koop bij de Consumentenbond, ongevallendekking voor het hele gezin, maar ook voor meerijders.
  • Motorverzekering: geen bonus/malus, nooit premieverhoging na schade, motor op stalverzekering, leeftijd omhoog -> premie omlaag, navigatie en kleding meeverzekerd, elke dag opzegbaar.
  • Reisverzekering: precies de hulp die je 24/7 nodig hebt, geen eigen risico en lage premie, meereizende vrienden van uw kinderen meeverzekerd, snelle en accurate hulp door alarmcentrale Eurocross Assistance.

InShared onderscheid zich op de volgende punten:

  1. InShared is er voor mensen die op een verstandige manier in het leven staan en er samen met InShared alles aan willen doen om de totale schade zo laag mogelijk te houden.
  2. InShared doet (net als bij internetbankieren) alles digitaal. Dat is veel goedkoper, omdat ze geen duur callcenter of kantoor nodig hebben. Bovendien is de communicatie juist optimaal, want iedereen kan alles zelf doen en anders is één mailtje voldoende.
  3. InShared doet niet alles zelf. Ook dat is goedkoper, omdat ze samenwerken met bedrijven die weer heel goed zijn in wat zíj doen. Zoals DEKRA bijvoorbeeld. Een Europees topbedrijf, gespecialiseerd in schadeafhandeling, met meer dan 22.000 werknemers in 25 landen.
  4. InShared houdt niks achter. Er is geen andere verzekeringsmaatschappij die open en bloot laat zien hoeveel er per jaar is binnengekomen aan premies. Hoeveel er nodig was voor de uitkering van schade en de bedrijfsvoering. En hoeveel extra winst er overblijft. Geld dat vervolgens weer aan jou wordt teruggeven.

Kortom: nog zo’n 11 maandjes wachten.. en dan kan ik overstappen voor mijn autoverzekering naar InShared. Ben jij al 25 of ouder?
Neem dan eens een kijkje en kijk hoe hoog je premie zou zijn als je overstapt naar InShared
. Alvast veel plezier met je bespaarde geld!

Je kunt op deze pagina o.a. terecht zijn gekomen met de volgende termen: InShared, we all benefit, verzekering, autoverzekering, woonverzekering, mensenverzekering, motorverzekering, reisverzekering, verzekeringsmaatschappij, goedkoop, besparen, overstappen, jaarbeloning, geld terug, cash back, dekra, digitaal, online afsluiten, premie berekenen, verzekeren, premie, goedkope verzekering.

This entry was posted in Financieel and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.